FinansWatch

Dexia kan ende som skraldespand for dårlige lån

Den belgisk-franske bank Dexia kan ende med at blive en beholder for de dårligste lån, når Frankrig og Belgien har delt bankens aktiver mellem sig.

Det oplyser kilder med kendskab til forhandlingerne om bankens skæbne til Bloomberg News.

Planen går ifølge kilderne ud på, at den belgiske og franske regering, som tidligere bekræftet, garanterer alle Dexias lån. Derefter overtager den belgiske stat Dexias aktiver i Belgien, mens statsejede Banque Postale og Caisse des Depots et Consignations overtager de franske aktiver.

Det vil betyde, at staterne slipper for at skulle rekapitalisere Dexia, da aktiverne fra den tiloversblevne "røde" bank vil kunne sælges stille og roligt. En overførsel til et andet selskab af de dårlige aktiver vil derimod betyde, at de tab, der i dag kun er tab på papiret, udkrystalliseres, forklarer Bloombergs kilder.

Frankrig vil offentliggøre flere detaljer om redningen af Dexia torsdag.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs