FinansWatch

Superspekulant kalder stresstest en joke

De stresstest af europæiske banker, der blev gennemført i juli, er en joke.

Sådan lyder en svada fra hedge funden Kynikos' direktør, Jim Chanos, der er specialiseret i at spekulere i kursfald.

I et interview med Bloomberg siger han, at han ville shorte europæiske bankaktier, hvis ikke politikerne havde forbudt det.

"Disse test er en joke, regnestykkerne er en joke og markederne er begyndt at sige "stop det"," siger Jim Chanos.

Bremse genopretning

Hans vurdering er, at de sparepakker, som Den Europæiske Centralbank har krævet gennemført Grækenland, Portugal og Italien, kan bremse den økonomiske genopretning og gøre det sværere for regeringerne at reducere underskuddene på de offentlige budgetter.

Jim Chanos oplyser, at han havde korte positioner i en række europæiske banker, før myndighederne forbød short selling af bankaktier for at dæmpe markedsvolatiliteten.

Short selling betyder, at en investor låner en aktie og sælger den i håb om, at kursen falder, hvorved han vil kunne købe aktien igen, levere den tilbage og indkassere gevinsten.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs