FinansWatch

Aktiehandler afslørede selv milliardtab

Storbanken UBS opdagede ikke, at én ansat tabte knap 11 mia. kr. på uautoriserede handler, selv om hans kolleger advarerede. Han endte med at melde sig selv.

Ansatte i bankernes investeringsafdelinger af underlagt skarp kontrol, og bankerne har en række sikkerhedsventiler, der skal forhindre, at aktiehandlerne løber løbsk med kæmpetab til følge. Meget kunne tyde på, at disse sikkerhedsforanstaltninger ikke har virket optimalt i schweiziske UBS, skriver BBC's erhvervsredaktør Robert Peston i en kommentar.

Ifølge ham indrømmede den nu svindelanklagede trader fra UBS over for sine kolleger, da tabene ramte 2 mia. dollar - 10,8 mia. kr., og først her blev han fyret og politianmeldt. Hans kolleger i investeringsbanken havde ellers været mistænksomme over for hans handler, men selv om de konfronterede ham med mistænksomheden, fik det ikke alarmklokkerne til at ringe i bankens ledelse.

Ifølge BBC-redaktøren vil det engelske finanstilsyn nu gå ind i sagen om, hvorfor banken ikke selv opdagede de enorme tab. Robert Peston mener også at vide, at de schweiziske myndigheder nu presser hårdt på, for at UBS enten skal lukke investeringsgrenen af virksomheden, eller i det mindste udskille den i et selsstændigt selskab.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs