FinansWatch

Amerikanske banker tilbydes forlig på op mod 25 mia. dollar

En række af de største amerikanske banker er blevet tilbudt et forlig i en sag, hvor bankerne anklages for at have taget boliger med misligholdte lån i besiddelse på ulovlig vis. Det skriver Financial Times.

Forliget skulle ifølge avisens kilder i et vist omfang holde bankerne Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup og Ally Financial fri af retsligt ansvar til gengæld for en betaling på mellem 10 og 25 mia. dollar.

Bankerne beskyldes for at have behandlet sager, hvor boligejere misligholdte deres lån, i bunkevis uden at læse de individuelle sager igennem.

Nogle embedsmænd udtrykker over for Financial Times bekymring for, at man lader bankerne slippe for let fra deres retlige ansvar, mens andre vurderer, at den præcise ordlyd af forliget fortsat er til forhandling, herunder i hvilket omfang, bankerne fortsat kan hives i retten.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs