Goldman-direktør hyrer topadvokat

Aktiekursen på Goldman Sachs tumlede fem pct. i går på nyheden om, at selskabets CEO har hyret en af landets mest berømte forsvarsadvokat. Det vidner om en snarlig retssag omkring selskabet rolle i finanskrisen.

Adm. direktør i investeringsgiganten Goldman Sachs, Lloyd C. Blankfein, har hyret stjerneadvokaten Reid Weingarten som forsvarsadvokat. Weingarten har flere gange repræsenteret topchefer i straffesager om svindel og blev i 2010 udnævnt til årets forsvarsadvokat af organisationen Best Lawyers. Weingarten repræsenterede også filminstruktøren Roman Polanski, da han var anklaget for sex med en mindreårig i 2009.

Nyheden, der blev bekræftet af Goldman Sachs kort før markedernes lukketid i går, fik omgående Goldman-aktien i knæ med et fald på fem pct. Investorer tog nyheden som endnu en indikation på, at Goldman Sachs har hårde retssager forude, skriver Nyw York Times.

Sager kan skade omdømmet

Investeringsbanken har allerede været igennem flere retssager, anklaget for at have vildledt investorer op til finanskrisens udbrud.

Goldman Sachs forklarede ansættelsen som en rutine, i og med at koncernen stadig har flere retssager på vej, som alle er fuldt kendt i offentligheden.

Markedet frygter tilsyneladende flere retssager, der kan skade investeringsbankens omdømme og indtjeningsevne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også