FinansWatch

Kinesiske banker sendt ned efter melding fra Moody's

De asiatiske aktier gik fra plus til minus, efter Moody's advarede mod, at der kan være flere problematiske lån i Kina end først antaget.

Samtidig ventes den kinesiske centralbank at hæve renten i weekenden, og det presser bankerne yderligere.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger til en tilbagegang på 0,1 pct. med få timers handel tilbage på nogle af regionens børser efter tidligere at have ligget i et plus på 0,2 pct.

"Kina er stadig forrest i investorernes bevidsthed på grund af landets store betydning i den globale vækst. Enhver form for nedgang i vækstraten har følgevirkninger ikke kun til forventninger til den fremtidige vækst, ikke kun i Kina, men også globalt," siger Tim Schroeders, portefølje manager i Pengana Capital, til Bloomberg News.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, lukkede med en stigning på 0,1 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligeledes lukkede i et plus på 0,1 pct.

Banker falder

Forsyningsværket Tepco sprang 5,1 pct. op, efter at selskabet kunne melde om, at nedkøling af den katastroferamte atomreaktor i Fukushima endelig ser ud til at lykkes. Det australske ASX-200-indeks faldt med 0,3 pct. I Taiwan gik Taiex-indekset i plus med 0,1 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, steg med 0,8 pct.

De kinesiske banker falder, efter en rapport fra Moody's fremhæver dårlige kinesiske lån som en større trussel end hidtil antaget. Kreditvurderingsbureauet skriver i rapporten, at kreditsituationen for det kinesiske banksystem muligvis kan opleve en negativ udvikling.

Børsen i Shanghai oplever et fald på 0,3 pct., mens børsen i Shenzhen stiger 0,2 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,2 pct.

Industrial & Commercial Bank of China, verdens største bank målt på udlån, falder 0,7 pct. på børsen i Hongkong. China Construction Bank, den anden største, falder 0,8 pct.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs