FinansWatch

Wall Street-banker igen i myndighedernes søgelys

J.P. Morgan og Royal Bank of Scotland anklages nu for at have lokket fem investeringsfonde til at købe værdiløse realkreditobligationer for 3 mia. dollar.

Realkreditobligationerne prædestineret til at klare sig dårligt ifølge anklagemyndigheden, og de fem investeringsforeninger gik hurtigt konkurs som følge, skriver Wall Street Journal.

Retssagerne blev anlagt mandag i det civile retssystem i Kansas City, og ifølge Wall Street Journal er det anklagernes hidtil mest aggressive træk i efterspillet om finanskrisen.

Flere retssager på vej

Ifølge formanden for sammenslutningen af amerikanske investeringsforeninger, så betød de fem foreningers konkurs, at amerikanske investeringsforeninger kom ud i historiens værste krise. Mere end 40 investeringsforeninger er gået konkurs siden 2009 i USA, og der er sammenlagt tabt mere end 50 mia. dollar i værdi for investorerne.

Retssagens anklage går på, at bankerne har givet usande oplysninger om værdien i obligationerne eller tilbageholdt anden vigtig information om sikkerheden i investeringen.

Sammenslutningen af investeringsforeninger ventes at anlægge flere retssager mod Wall Street-banker i den kommende uge.

Anklage: Wall Street fejlede i gigant-IPO

Fyringsrunder på vej på Wall Street

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs