Wall Street-banker igen i myndighedernes søgelys

J.P. Morgan og Royal Bank of Scotland anklages nu for at have lokket fem investeringsfonde til at købe værdiløse realkreditobligationer for 3 mia. dollar.
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

Realkreditobligationerne prædestineret til at klare sig dårligt ifølge anklagemyndigheden, og de fem investeringsforeninger gik hurtigt konkurs som følge, skriver Wall Street Journal.

Retssagerne blev anlagt mandag i det civile retssystem i Kansas City, og ifølge Wall Street Journal er det anklagernes hidtil mest aggressive træk i efterspillet om finanskrisen.

Flere retssager på vej

Ifølge formanden for sammenslutningen af amerikanske investeringsforeninger, så betød de fem foreningers konkurs, at amerikanske investeringsforeninger kom ud i historiens værste krise. Mere end 40 investeringsforeninger er gået konkurs siden 2009 i USA, og der er sammenlagt tabt mere end 50 mia. dollar i værdi for investorerne.

Retssagens anklage går på, at bankerne har givet usande oplysninger om værdien i obligationerne eller tilbageholdt anden vigtig information om sikkerheden i investeringen.

Sammenslutningen af investeringsforeninger ventes at anlægge flere retssager mod Wall Street-banker i den kommende uge.

Anklage: Wall Street fejlede i gigant-IPO

Fyringsrunder på vej på Wall Street

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også