FinansWatch

Wall Street-banker igen i myndighedernes søgelys

J.P. Morgan og Royal Bank of Scotland anklages nu for at have lokket fem investeringsfonde til at købe værdiløse realkreditobligationer for 3 mia. dollar.

Realkreditobligationerne prædestineret til at klare sig dårligt ifølge anklagemyndigheden, og de fem investeringsforeninger gik hurtigt konkurs som følge, skriver Wall Street Journal.

Retssagerne blev anlagt mandag i det civile retssystem i Kansas City, og ifølge Wall Street Journal er det anklagernes hidtil mest aggressive træk i efterspillet om finanskrisen.

Flere retssager på vej

Ifølge formanden for sammenslutningen af amerikanske investeringsforeninger, så betød de fem foreningers konkurs, at amerikanske investeringsforeninger kom ud i historiens værste krise. Mere end 40 investeringsforeninger er gået konkurs siden 2009 i USA, og der er sammenlagt tabt mere end 50 mia. dollar i værdi for investorerne.

Retssagens anklage går på, at bankerne har givet usande oplysninger om værdien i obligationerne eller tilbageholdt anden vigtig information om sikkerheden i investeringen.

Sammenslutningen af investeringsforeninger ventes at anlægge flere retssager mod Wall Street-banker i den kommende uge.

Anklage: Wall Street fejlede i gigant-IPO

Fyringsrunder på vej på Wall Street

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs