FinansWatch

HSBC satser stort på Asien

Storbank fyrer i Europa og USA for at ansætte 2.000 nye medarbejdere - i Kina og Singapore.

Asien er fremtiden.

Alligevel kommer det som en overraskelse for mange, at den globale storbank HSBC i de kommende år vil ansætte 2.000 nye medarbejdere - alle sammen i enten Kina eller Singapore.

"Da alle udenlandske banker tilsammen kun sidder på 2 pct. af markedet i Kina, er vækstmulighederne meget store. Derfor vil vi i hvert år frem til 2016 ansætte 200 nye medarbejdere i Kina," oplyser Peter Wong, der er adm. direktør for HSBC's aktiviteter i Asien og Stillehavsregionen, der står for halvdelen af bankens indtjening.

5.000 ansatte i Kina

HSBC hed oprindelig Hongkong and Shanghai Banking Corporation, og er den ene af de tre banker, der fortsat har autorisation til at udstede hongkong-dollars.

I forbindelse med købet af Midland Bank i 1992 valgte HSBC at flytte hovedkvarteret fra Hongkong til London, men bankens ordførende direktør Stuart Gulliver bor i dag i Hongkong og opholder sig lige så meget der, som i London.

I dag har HSBC 5.000 ansatte i Kina, og banken har i de senere år opkøbt både banker og forsikringsselskaber i Kina.

Der eksisterer i dag godt 100 HSBC-filialer i foreløbig 25 kinesiske byer, hvilket har bidraget til at sikre HSBC's status som den største udenlandske bank i Kina. Medregnes Hongkong, Macau og Taiwan har HSBC 270 afdelinger og filialer, der genererer et overskud før skat på 8,5 mia. kr.

Parallelt med ekspansionen i Hongkong vil HSBC også udvide staben i Singapore med 1.000 medarbejdere i de kommende fem år, hvilket vil øge antallet af medarbejdere i ø-staten til 4.500.

Flere rige asiater

Flere internationale analyser viser, at antallet af velhavende asiater er i eksplosiv vækst, og at deres samlede formue i perioden frem til 2015 vil tredobles til 85.000 mia. kr., hvilket betyder en tilsvarende vækst i markedet for rådgivning og formueforvaltning for Asiens nybagte millionærer, og her har internationale storbanker som HSBC langt større erfaring end lokale pengeinstitutter.

I Kina vil HSBC tilbyde private banking til kunder, hvis indestående og investeringer beløber sig til mindst en halv million yuan (404.400 kr.).

For mindre end en uge siden meddelte HSBC, at banken i perioden frem til 2013 vil reducere sine årlige omkostninger på 200 mia. kr. med 10 pct.

Det skal bl.a. ske ved frasalg af bankens kreditkortaktiviteter i USA, personalereduktioner i hovedkvarteret i London og frasalg af urentable aktiviteter rundt om i verden. Besparelserne skal investeres i udvidelsen af de asiatiske aktiviteter.

HSBC har allerede en ekspansiv strategi i Indien, og ambitionen er, at Indien og Singapore fra 2015 hver skal levere et overskud før skat på mindst 5 mia. kr. om året. Det samme skal Indonesien og Malaysia til sammen.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs