FinansWatch

Goldman Sachs granskes af EU

Goldman Sachs, JP Morgan og 14 andre andre investeringsbanker er under anklage fra konkurrencemyndighederne i EU.

EU-myndighederne har indledt to undersøgelser mod 16 finansielle institutioner. Det vil blive undersøgt om de 16 banker var i hemmelig forståelse (colluted, red.) med Markit, der er en finansiel nyhedsleverandør. Det skriver Bloomberg News.

Myndighederne vil også undersøge om 9 af de 16 banker har lavet handler med ICE Clear Europe, der er et såkaldt clearinghouse (virksomhed, der afvikler og matcher handler) for derivater, som blokerede for andre clearinghouses adgang til markedet og derved "ikke givet andre CDS-deltagere nogen reel chance for cleare transaktioner", oplyser Kommissionen ifølge Bloomberg News.

CDS står for Credit Default Swaps og er en slags forsikring, som investorer kan tegne mod, at kreditorer ikke kan møde deres forpligtelser.

Markedet for CDS'er opstod for nogle år siden som en sikker investering, der kunne give et lidt højere afkast end den på det tidspunkt meget lave rente. Sandsynligheden for, at det skete, blev anset for lille, og forsikringen var derfor relativt billig, men gav alligevel et lidt højere afkast end renten. Under finanskrisen var de før så sikre CDS'ere ren dynamit. Nogle gav endda CDS-markedet noget af skylden for krisen. Markedet var på et tidspunkt oppe på at udgøre 55.000 mia. dollar.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs