FinansWatch

Briter raser over Barclays

Briterne raser mod storbanken Barclays, som slap med at betale 1 pct. i skat i 2009, hvor bankens overskud rundede 11 mia. pund.

I 2009 havde Barclays et overskud på 11,6 mia. britiske pund, men banken slap med at betale 113 mio. pund i skat. Det har skabt harme i Storbritannien, skriver dailymail.co.uk.

Det er avisen The Guardian, der oprindeligt står bag afsløringerne af, at storbanken er sluppet afsted med at betale omkring 1 pct. i skat, selv om selskabsskatten normalt ligger på omkring 28 pct.

Besked til banken

Briterne er forargede over, at banken ikke har bidraget til fællesskabet i en tid, hvor banken tjente godt, og det får nu organisationen UK Uncut på gaden.

”Vi håber, at vi på en fredfuld og lovlig måde kan sende en stor besked til Barclays om, at det at betale 1 pct. i selskabsskat ikke er acceptabelt,” siger en repræsentant for organisationen UK Uncut til Guardian.

Overholder loven

I januar oplyste topchef i Barclays Bob Diamond, at banken havde betalt 2 mia. britiske pund i skat i 2009, men størstedelen af det beløb er skat på lønninger til medarbejderne.

Banken fastholder, at de har overholdt loven, både i Storbritannien og i resten af verden.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs