Briter raser over Barclays

Briterne raser mod storbanken Barclays, som slap med at betale 1 pct. i skat i 2009, hvor bankens overskud rundede 11 mia. pund.

I 2009 havde Barclays et overskud på 11,6 mia. britiske pund, men banken slap med at betale 113 mio. pund i skat. Det har skabt harme i Storbritannien, skriver dailymail.co.uk.

Det er avisen The Guardian, der oprindeligt står bag afsløringerne af, at storbanken er sluppet afsted med at betale omkring 1 pct. i skat, selv om selskabsskatten normalt ligger på omkring 28 pct.

Besked til banken

Briterne er forargede over, at banken ikke har bidraget til fællesskabet i en tid, hvor banken tjente godt, og det får nu organisationen UK Uncut på gaden.

”Vi håber, at vi på en fredfuld og lovlig måde kan sende en stor besked til Barclays om, at det at betale 1 pct. i selskabsskat ikke er acceptabelt,” siger en repræsentant for organisationen UK Uncut til Guardian.

Overholder loven

I januar oplyste topchef i Barclays Bob Diamond, at banken havde betalt 2 mia. britiske pund i skat i 2009, men størstedelen af det beløb er skat på lønninger til medarbejderne.

Banken fastholder, at de har overholdt loven, både i Storbritannien og i resten af verden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også