Engelske banker skal forholde sig til pandemier

De engelske myndigheder har lanceret en stresstest, der tvinger bankerne til at se på konsekvenserne af katastrofale scenarier. Bankerne frygter, de sat over for et større kapitalkrav.

En dødelig pandemi eller et nedbrud i landets fødevareforsyning.

Det er situationer som disse, engelske banker skal overveje i en ny type stresstest lanceret af de engelske tilsynsmyndigheder. Det skriver Wall Street Journal.

Testen tvinger bankerne til at overveje usandsynlige, men potentielle katastrofale scenarier som for eksempel en pandemi eller forstyrrelser i landets fødevareforsyning.

Den omvendte test

Den seneste test, som de engelske tilsynsmyndigheder, Financial Services Authority, har præsenteret bankerne for, bliver kaldt ”den omvendte stress-test”. Den kræver, at bankerne identificerer potentielle fatale begivenheder og derefter gør deres forretning i stand til at kunne modstå sådanne begivenheder.

Finanstilsynet ser testen som en del af en beredskabsplan, der skal anspore bankerne til at udforske deres sårbarheder, skriver avisen.

De engelske banker selv kalder testen for ”overkill”. Ifølge Wall Street journal føler mange bankdirektører, at de bruger uanede timer på at tænke på mærkelige dommedagsscenarier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også