Danske Bank lægger afstand til Nordea

I løbet af to år har Danske Bank og Nordea byttet roller, når det gælder lønsomheden. Det skriver Børsen og Berlingske Business. 
Ricky Steen Rasmussen, chefanalytiker i Nykredit Markets. | Foto: Nykredit
Ricky Steen Rasmussen, chefanalytiker i Nykredit Markets. | Foto: Nykredit

Danske Bank kunne med gårsdagens regnskab fremvise en egenkapitalforrentning på 12,6 pct., mens Nordea kun kunne levere 9,5 pct. Og man skal bare tilbage til 2015, for at finde det modsatte billede. Her havde Danske Bank en egenkapitalforrentning på 8,5 pct., mens Nordeas lå på 12,3 pct. Det skriver Børsen og Berlingske Business.

Og det var netop tilbage i 2015, at Nordea lancerede sit mål om, at bankens lønsomhed skulle være bedre end et vægtet gennemsnit af sine nordiske konkurrenter. Men i andet kvartal 2017 ligger Nordea under alle de fem konkurrenter, som indtil videre har aflagt rengskab. Og at det ser svært ud for Nordea, skyldes ikke mindst Danske Bank.

"Der er ingen tvivl om, at Danske Bank kører en meget effektiv maskine i øjeblikket, der for alvor er kommet op i gear. Banken har ligget ret langt nede på danskernes troværdighedsliste, men har kæmpet sig op til en position, hvor de nu anses for at være en af de mest veldrevne banker," siger Ricky Steen Rasmussen, chefanalytiker i Nykredit Markets.

Landechef: Fald i Nordeas danske erhvervsudlån skyldes nej til risikable sager 

Dansk Nordea-chef: Vores filialer skal have flere lokale beføjelser

Thomas Borgen: Ikke vigtigt for os om Nordea kommer til Danmark

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også