Sådan fungerer Danske Banks nye boligportal Sunday

Danske Banks seneste store digitale satsning er målrettet boligkunder.

60 mand har knoklet i et år, og i dag kom så det længe ventede første projekt fra Dansk Banks nye udviklingsafdeling, Mobilelife eller Projekt X.

Sunday hedder den nye boligportal, der skal videreføre den digitale succesbølge, som Mobilepay har skabt for Danske Bank.

Men er det lige så brugervenligt, som storsællerten til betalingsoverførsler, der har fået flere millioner brugere på få år? Det mener chefen for Mobilelife Simon Haldrup, der testede systemet af i forbindelse med dagens pressemøde.

På en storskærm på anden sal i det gamle baghus over for Nationalbanken, hvor Mobilelife holder til, gik den første offentlige demonstration derfor i gang.

Trin for trin

Trin 1 - Klik ind på hjemmesiden.

Pt. fås Sunday ikke som app til hverken mobil eller tablet. Men det arbejdes der på, fortæller Simon Haldrup. Tilgengæld fungerer Sundays hjemmeside både på mobil og tablet.

Trin 2 - Indtast oplysninger.

Nu skal brugeren, og det behøver man ikke være kunde i Danske Bank for at blive, indtaste nogle personlige oplysninger. Bor man til leje, hvor mange kroner triller ind på lønkontoen hver måned, og hvor mange børn har man.

Herefter udregner Sunday et umiddelbart budget, som bliver brugt til at matche boliger, man har råd til.

Trin 3 - Find en bolig.

I boligsøgningen på Sunday kan man som bruger både se, hvad en bolig er sat til salg for, og hvor stort ens rådighedsbeløb vil være, hvis man køber boligen. Sunday giver samtidig en indikation for, om den bolig man har kastet sin kærlighed over, er for dyr.

Da Simon Haldrup ved pressemødet skal demonstrere løsningen falder valget på et hus i Køge. Og det er her Sunday for alvor skiller sig ud. For mens man måske tidligere skulle tage kontakt til banken for at få udarbejdet en købsgodkendelse, behøver man på Sunday ikke gøre andet end at klikke videre og finde sit nem-id frem.

Trin 4 - Få købsgodkendelse.

Når Sunday-brugeren har fundet det rette hus, skal nem-id på banen. Derfor finder Simon Haldrup, der som nævnt har fundet et hus i Køge, sit nem-id frem og taster sin personlige kode ind.

Da huset i Køge ifølge Sunday er inden for Simon Haldrups økonomiske råderum, kommer der få sekunder senere en købsgodkendelse frem på skærmen, fra Danske Bank naturligvis.

"Yes," bliver der råbt i baggrunden fra en af de medarbejdere, der har arbejdet på Sunday, da systemet rent faktisk viser sig at fungere ved den første offentlige demonstration. Flere af medarbejderne har siddet i det åbne kontorlandskab med de hvide vægge og sortmalede træbjælker og fulgt spændt med i demonstrationen.

Med købsaftalen i hånden kan Simon Haldrup skrive under på en købsaftale, dermed er boligjagten i princippet i mål - uden at han og de kommende brugere på Sunday har haft et eneste personligt møde med en bankrådgiver.

Rådgivning til ikke-kunder

Skulle man alligevel have trang til en snak med en fagperson i så vigtig en beslutning som et boligkøb er, er der også hjælp at hente hos Sunday-holdet.

Der er nemlig et rådgiverhold parat til at tage imod opkald fra Sunday-brugerne. Og det gælder også kunder, der ikke tilknyttet Danske Bank.

Sunday er gratis på nuværende tidspunkt, og der har ikke været indikationer fra banken om, at det kommer til at ændre sig foreløbig.

Og hvorfor er det egentlig, at Sunday er blevet døbt som sådan?

Fordi søndag ifølge Danske Bank er dagen, hvor danskerne leder efter ny bolig. En øvelse som Simon Haldrup i øvrigt kalder en dansk nationalsport, altså boligsøgning. Ifølge Mobilelife-chefen er der hver måned 10 gange så mange brugere, som der er boliger til salg.

 

Børn af internettet vælger tandlæge over bankrådgiver 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også