Danske: 2012-funding på plads med Bernstein-lån

Med et træk på 15 mia. kr. i Nationalbanken er Danske Bank nu på plads med fundingen for 2012. Opdateret.
Foto: Danske Bank/PR
Foto: Danske Bank/PR

Danske Banks 15 mia. kr. store træk på Nationalbankens lånefacilitet betyder at storbanken nu er stort set i hus med fundingen for 2012. Det bekræfter Chief Risk Officer i Danske Bank Peter Rostrup-Nielsen over for FinansWatch.

”Nu er vi stort set klar med fundingbehovet for i år. De 15 mia. kr. var det der passede ind i billedet og vi er tæt på at jhave dækket det vi har brug for i år. Om vi så også går ud og henter mere for at få dækket det vi har brug for næste år, det kommer an på hvordan markedet udvikler sig,” siger Peter Rostrup-Nielsen og understreger, at man endnu ikke har taget stilling til, om man vil benytte næste trækningsmulighed i nationalbanken til september.

Danske trækker 15 mia. på Bernsteins ordning

Han forklarer, at rationalet bag brugen af den tre-årige lånefacilitet var det samme som da Danske Bank over to omgange trak ca. 41 mia. kr. på ECB’s identiske lånefacilitet – nemlig ren forretning.

”Det er kommercielt attraktivt til en fornuftig rente, så det er det, der har gjort udslaget,” siger han.

Renten på det 15 mia. kr. store lån er Nationalbankens udlånsrenterente, som lige nu ligger på 0,70 pct.

Ikke stort beløb

Risiko-chefen erkender at 15 mia. kr. ikke er et voldsomt beløb, men det var det der lige passede ind i fundingplanerne, forklarer han.

”15 mia. kr. er i Danske Bank-sammenhæng et moderat beløb, men vi har været i markedet og hente funding andre steder i år, så det var det, der passede ind i billedet,” siger Peter Rostrup-Nielsen til Finanswatch.

Danske Bank udstedte 6. marts seniorfunding på 1 mia. euro og kom dermed op på  45 mia. kr. ud af et samlet fundingbehov i 2012 på 50-60 mia. kr.

Danske-chef: Nu kan vi være mere selektive 

Banken har valgt ikke at stille deres låneportefølje som pant, som Nationalbanken ellers har åbnet op for, men har i stedet valgt at køre videre i samme spor som tidligere, hvor der stilles obligationer som pant. Det var det letteste, lyder det fra Peter Rostrup-Nielsen.

” Vi synes, det var mest praktisk at bruge obligationsbeholdningen. Vi har alligevel obligationer stående som sikkerhed rundt omkring, så det var mest praktisk,”  siger han.

Lånene løber i tre år, men med mulighed for førtidsindfrielse.

Rettet 10:59 - Det fremgik tidligere af artiklen af bankerne låner til diskontorenten på 0,75 pct. Det er dog udlånsrenten på 0,7 pct., bankerne må betale for at trække på Nationalbankens ordning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også