Danske Bank-direktør: Aktietilbagekøb kan komme - men der går et års tid

Det er endnu for tidligt at sige, om udbyttebetalinger bliver ledsaget af aktietilbagekøb, lyder det fra Danske Banks topchef.
Danske Banks planer for fremtiden indeholder bl.a. en plan om at sælge bankens norske privatkundeforretning.
Danske Banks planer for fremtiden indeholder bl.a. en plan om at sælge bankens norske privatkundeforretning.
AF MARKETWIRE

Danske Bank skyder gang i udlodningen til aktionærerne - og over de næste fire år - 2023-26 - er der 50 mio. kr. på vej i udbytte.

”Vi viser med planen, at banken generer en god indtjening og dermed også en god mulighed for at udlodde til vores aktionærer og oveni investere i forretningen,” siger bankens adm. direktør, Carsten Egeriis, til MarketWire efter offentliggørelsen af ny strategi og finansielle mål.

”Vi vil gerne sende et klart signal til vores aktionærer om, at vi har en stærk generering af kapital. Og derfor vil vi gerne accelerere i første halvdel 2023 og udlodde i den høje del af målsætningen på 40-60 pct. for at sende et klart signal om, at vi er et andet sted - og vi er klar til også at varetage vores aktionærers interesse,” siger topchefen.

Mens banken siger, at der ”mindst” er 50 mia. kr. på vej til aktionærerne, så er der endnu ikke lagt et aktietilbagekøbsprogram frem. Men det kan komme:

”Vi har lige afsluttet processen med de amerikanske myndigheder om bøder, og nu er vi i dialog med de danske myndigheder om, hvor vores kapital skal være. Så der vil nok gå et års tid, før vi kan melde kapitalmål - og aktietilbagekøb,” siger Carsten Egeriis.

Udover en pæn udlodning, efter banken ikke udbetalte udbytte i 2022 på grund af milliard store hensættelser til hvidvasksagen, har banken ligeledes meldt finansielle mål ud om en omkostningsprocent på 45 i 2026 samt en forrentning af egenkapitalens på 13 pct. I målene for 2023 lå egenkapitalforrentningen på 8,5-9 pct. og omkostningsprocenten i midten af 50’erne.

Og allerede nu er banken godt på vej til at nå sit omkostningsmål:

”Nu lå vi på 47 pct, i første kvartal, hvilket var ualmindeligt godt. Men jeg synes, vi har lagt både en realistisk indtjeningsplan og omkostningsplan,” siger Carsten Egeriis.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også