FinansWatch

Nu begynder kampen om erstatninger i Danske Bank

I dag afholdes der forberedende retsmøde i en sag anlagt mod Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen.

Foto: Jonas Olufson

Hundredvis af store investorer og mindre aktionærer kræver erstatning fra Danske Bank og bankens tidligere topchef Thomas Borgen for den kollapsede aktiekurs under hvidvasksagen.

Det skriver Berlingske.

Alle udspringer de af Danske Banks omfattende hvidvasksag, som nu på fjerde år fortsat kaster skygger over landets største bank.

Torsdag sparkes rækken af civile erstatningssager i gang, når der afholdes forberedende retsmøde i en sag, der er anlagt mod Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen.

Netop denne sag har på det seneste taget en dramatisk udvikling med udskiftning af dommeren og forkert udfyldte dokumenter.

Retsmødet torsdag er første skridt i domstolenes videre arbejde med at træffe afgørelse om, hvorvidt nordmanden skal betale erstatning i et gigantisk søgsmål, der er anlagt mod ham personligt af 76 store investorer.

Sideløbende med de civile sager er strafferetlige efterforskninger fortsat i gang i flere lande, hvor banken risikerer store bøder.

Samlet kan sagerne forløbe i årevis, og udfaldet er fortsat ukendt. Finanstilsynet har påbudt banken at sætte 10 mia. kr. til side til at dække øgede udgifter til compliance, tab af omdømme og eventuelle bøder.

Selv har banken lovet at donere de 1,5 mia. kr., banken tjente på de mistænkelige kunder i filialen i Estland, til samfundsgavnlige formål.

Ombrust dommer bliver fjernet fra Thomas Borgen-retssag 

Mere fra FinansWatch

Nykredit betaler erstatning til swapkunder

Der blæser nye vinde hos Nykredit, når det kommer til en lang række kunder med en renteswap. Finanskoncernen udbetaler erstatning til kunderne for de tab, som Nykredit selv har påført dem.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs