FinansWatch

Danske Bank: Tilfreds med sejr i retssag i USA

Danske Bank er tilfreds med, at en føderal appeldomstol i USA har afvist nogle aktionærer, som ville have erstatning på baggrund af hvidvasksagen.

Foto: Aleksander Klug

I Danske Bank er man - ikke overraskende - tilfredse med, at banken onsdag har fået en sejr ved en domstol i USA, hvor en føderal appeldomstol har afvist en erstatningssag for samtlige aktionærsøgsmål i USA i forbindelse med hvidvaskskandalen i afdelingen i Estland.

"Vi noterer os med tilfredshed appelrettens afvisning af det civile aktionærsøgsmål, der er anlagt mod banken ved de amerikanske domstole. Som vi tidligere har sagt, vil vi fortsat forsvare os mod kravene i de civile aktionærsøgsmål, der er anlagt i Danmark som følge af Estland-sagen," udtaler pressechef Stefan Singh Kailay fra Danske Bank via en mail.

Det er Reuters, som onsdag har kunnet fortælle om udfaldet i sagen, hvor fire pensionsfonde fra New York og Massachusetts har ført an i et massesøgsmål på vegne af amerikanske aktionærer, som har søgt erstatning for deres tab som følge af kursfaldet, da sagen om formodet hvidvask gennem bankens estiske afdeling blev afdækket af blandt andet Berlingske Business.

I afgørelsen skriver retten, at "hvidvask i en enkelt afdeling i Estland ikke alene kan slå fast, at Danske Bank har gennemført en plan om bedrag for at snyde investorer", oplyser Reuters.

Det fremgår ikke hvor stort et beløb, aktionærerne havde anmodet om at få i kompensation fra Danske Bank.

Danske Bank vandt også en tidligere etape i sagen, da en underret i New York, U.S. District Court of Manhattan, i augusts sidste år ligeledes afviste alle kravene fra de amerikanske aktionærer, som nu altså også har tabt i appelretten med det mundrette navn "2nd U.S. Circuit Court of Appeals".

Sagen begyndte, da Danske Bank i september 2018 meddelte, at en intern undersøgelse havde vist, at der var foretaget mistænkelige transaktioner fra udenlandske kunder gennem den estiske filial for omkring 200 mia. euro, hvilket svarer til omtrent 1500 mia. kr.

 

Aktionærer får afvist sag mod Danske Bank i USA 

Derfor klarede Danske Bank frisag i amerikansk søgsmål 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs