FinansWatch

Analytiker: Danske Bank-opjustering er ikke den helt store overraskelse

Allerede efter regnskabet for første kvartal lå det i luften, at Danske Bank ville opjustere, siger Sydbanks bank-analytiker.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Danske Banks opjustering til 2021 lå i kortene allerede efter regnskabet for første kvartal.

Det mener Sydbanks bank-analytiker, Mikkel Emil Jensen.

"Efter et stærkt første kvartalsregnskab var investorerne en anelse skuffede over, at Danske Bank ikke valgte at opjustere. Derfor kommer det ikke som den helt store overraskelse, at Danske Bank nu opjusterer efter endnu et kvartal med udsigt til lave nedskrivninger, gunstige finansielle markeder og god kundeaktivitet," skriver analytikeren i en analyse om torsdagens nyhed.

Danske Bank fortalte torsdag morgen, at banken venter et overskud på 12 mia. kr. i 2021 mod tidligere 9-11 mia. kr.

Udover opjusteringen løftede banken også en flig af, hvordan det er gået i månederne april, maj og juni - blandt andet på nedskrivningerne, der ses lande på 200 mio. kr. mod 1018 mio. kr. i andet kvartal 2020, og 7 mia. kr. for hele 2020.

Mikkel Emil Jensen påpeger, at det især er netop nedskrivningerne, der overrasker positivt.

"Vi lå i forvejen 500 mio. kr. under bankens prognose om et nedskrivningsniveau på 3,5 mio. kr. i år. Men Danske Bank venter nu maksimalt nedskrivninger på 1,5 mia. for 2021, primært som følge af lavere modeldrevne nedskrivninger der skyldes en bedre makroøkonomisk udvikling og stærkere kreditkvalitet end tidligere antaget," siger analytikeren.

Mikkel Emil Jensen regner med, at Danske Bank lander over de 12 mia. kr. i overskud i år, og han har i forbindelse med opjusteringen hævet sit estimat herpå med 11 pct. til 12,4 mia. kr.

Danske Bank opjusterer bundlinjen med mindst en mia. kr.

Danske Bank er bedste valutahandler i måling 

Mere fra FinansWatch

Danskernes tilfredshed med bankerne daler

Kundernes tilfredshed med bankerne falder igen, viser ny tilfredshedsmåling fra analysehuset Epsi Rating Danmark. Banker lever ikke op til kunders ønske til samarbejdsniveau og støtte, siger landechef i Epsi.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs