FinansWatch

Danske Bank lægger op til udskiftning i bestyrelsen og højere lønninger

Jens Due Olsen genopstiller ikke til Danske Banks bestyrelse, der indstiller to nye kandidater. Samtidig foreslås en forhøjelse af honoraret til bestyrelsen.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Jens Due Olsen, bestyrelsesmedlem i Danske Bank, genopstiller ikke ved årets generalforsamling.

Det fremgår af mødeindkaldelsen til Danske Banks generalforsamling.

I stedet indstiller bestyrelsen Martin Blessing og Raija-Leena Hankonen til nyvalg til bestyrelsen, fremgår det.

Desuden oplyses det, at Lars-Erik Brenøe, formand Karsten Dybvad, Bente Avnung Landsnes, Jan Thorsgaard Nielsen, Christian Sagild, Carol Sergeant og Gerrit Zalm alle stiller op til genvalg og foreslås genvalgt til bestyrelsen.

En aktionær har desuden indstillet, at Lars Wismann, der er valuar og direktør i firmaet Wismann Property Consult, vælges som nyt medlem af bestyrelsen, men det støtter bestyrelsen ikke.

Jens Due Olsen kommer dermed kun til at have siddet to år i bankens bestyrelse. Men der er tale om to turbulente år. Jens Due Olsen blev valgt ind på generalforsamlingen i foråret 2018, altså før banken selv offentliggjorde sin hvidvaskrapport i september 2018, hvilket førte til topchef Thomas Borgens exit i oktober. I december 2018 måtte bestyrelsesformand Ole Andersen gå, efter at aktionærer med A. P. Møller-Mærsk i spidsen i stedet foreslog den nuværende formand, Karsten Dybvad.

57-årige Martin Blessing er tysker og har ifølge Danske Bank en omfattende erfaring inden for banksektoren både som direktionsmedlem og adm. direktør for større banker.

Raija-Leena Hankonen, 60 år, er finne og har i mange år frem til 2019 været ledende partner og adm. direktør i KPMG i Finland. Hun har ifølge beskrivelsen en omfattende erfaring inden for banksektoren som ledende revisor for større banker, fortrinsvist banker under ECB tilsyn.

Vil hæve lønninger

Udover en planlagt udskiftning i bestyrelsen er der lagt op til en forhøjelse af bestyrelsesmedlemmernes lønninger.

Således vil bestyrelsen have hævet honoraret fra 537.500 kr. til 660.000 kr. for de almindelige bestyrelsesmedlemmer, mens formandens løn foreslås hævet fra 3,5 gange det almindelige honorar til fire gange honoraret.

Det skal ifølge bestyrelsens indstilling ske på grund af:

"...øgede krav og forventninger fra tilsynsmyndigheder og øvrige interessenter, bestyrelsesmedlemmernes øgede tidsforbrug på Danske Banks virksomhed, både under og mellem møder, loftet over hvor mange bestyrelsesposter de enkelte bestyrelsesmedlemmer må have, og endeligt for at sikre, at Danske Bank fortsat vil være i stand til at tiltrække kvalificerede kandidater."

Danske Bank afholder sin årlige ordinære generalforsamling tirsdag 17. marts i KB Hallen på Frederiksberg.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere