Danske Bank er indtil videre sluppet for ransagning

Hjemmeadresserne for tidligere topfolk i Danske Bank er blevet ransaget i forbindelse med bankens hvidvasksag, men indtil videre er banken selv sluppet.

Mens tidligere topfolk i Danske Bank er sigtede såvel som har fået deres hjem ransaget, står det anderledes til i virksomheden Danske Bank. Ganske vist er man sigtet af Bagmandspolitiet, men ifølge Berlingske er virksomheden ikke blevet ransaget.

Bagmandspolitiet vil ikke kommentere, men vil ifølge avisen forlade sig på informationer fra Finanstilsynet, ransagninger hos privatpersonerne og Bruun & Hjejle-rapporten om hvidvaskforløbet. Det vækker undren fra flere iagttagere, herunder professor i strafferet ved Københavns Universitet Thomas Elholm.

"Men vi har også at gøre med ekstremt mange oplysninger. Det er et informationshav, og myndighederne har ikke uanede ressourcer. Derfor kan det give mening at begynde med tilsynet og advokatfirmaets oplysninger og så kombinere det med ransagninger hos enkeltpersoner," siger han til avisen.

Han får støtte af professor Bent Greve fra Roskilde Universitet, der peger på, at man i eksempelvis kartel- og bestikkelsessager ransager virksomhederne. Det blev også gjort i både Ateas-bestikkelsessag, og Se & Hør-sagen, hvor en Nets-medarbejder udleverede kreditkortoplysninger om kendte.

Forsvarsadvokat om sigtede Danske Bank-chefer: Ikke fugls føde på den sag 

Bagmandspolitiet fik grønt lys til ransagning af Danske Bank-chefers hjem 

Politiet har haft adgang til Thomas Borgens digitale liv

Thomas Borgens forsvarsadvokat skal skaffe erstatning til staten i hvidvasksag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også