FinansWatch

Finanstilsynet vurderede russiske hvidvaskhenvendelser som værende "overdrevne"

Den russiske centralbanks bekymringer om hvidvask i Danske Bank i 2007 var overdrevne, mente det danske finanstilsyn, som derfor ikke skred til handling. I dag fortæller Finanstilsynet, at man stolede på estiske kolleger.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Da den russiske centralbank i 2007 henvendte sig til det danske Finanstilsynet med bekymringer om hvidvask blandt Danske Banks estiske kunder, blev der ikke taget affære. Det skyldes blandt andet, at Finanstilsynet vurderede, at der var tale om "overdrevne" bekymringer. Det skriver Information på baggrund af en lækket rapport fra den europæiske bankmyndighed EBA.

"Finanstilsynet konkluderede, at dette kunne være en følge af bl. a. det dårlige forhold mellem Estland og Rusland. Finanstilsynet tog også i betragtning, at Danske Bank kun havde ejet datterselskabet i en kort periode og havde lovet, at banken selvfølgelig ville adressere de mangler, som det estiske tilsyn havde udpeget," skal der stå i rapporten ifølge Information.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs