FinansWatch

Jesper Nielsen: Hvidvaskkritik var berettiget i udfordrende år

Danske Banks midlertidige topchef erkender, at 2018 var et svært år for banken.

Jesper Nielsen

Danske Bank trak sidste år mange avisoverskrifter på grund af afsløringerne om mulig hvidvask, og bankens midlertidige topchef, Jesper Nielsen, betegner da også 2018 som et vanskeligt år.

"2018 var et udfordrende år for Danske Bank," siger Jesper Nielsen i forbindelse med bankens årsregnskab.

"Den alvorlige og krævende sag om den nedlukkede portefølje af udenlandske kunder i Estland udløste berettiget kritik fra vores omverden og førte til en række ændringer på ledelsesniveau."

"Vi skal bruge erfaringerne fra sagen til at undgå, at noget lignende nogensinde kan ske igen. Derfor vil vi også i de kommende år yderligere styrke vores indsats inden for compliance og anti-hvidvask for at blive den bedste blandt vores peers på området," tilføjer Danske Bank-topchefen.

Mens hvidvasksagen rumsterede, så oplevede Danske Bank ifølge Jesper Nielsen et 2018 karakteriseret ved fortsat vækst i de nordiske økonomier, hvor banken oplevede god efterspørgsel på lån, særligt inden for erhverv og boligfinansiering.

"Udviklingen på de finansielle markeder var året igennem dog præget af stor usikkerhed. Det påvirkede vores handelsindtægter, og sammen med stigende omkostninger - blandt andet relateret til Estlandsagen, donationen på 1,5 mia. kr. og compliance - resulterede det i, at vi kom ud af 2018 med et lavere resultat, end vi havde forventet ved årets begyndelse," siger Jesper Nielsen.

For hele 2018 havde Danske Bank et nettooverskud på 15 mia. kr. Til sammenligning tjente banken 20,9 mia. kr. efter skat året før.

Sidste år blev Jesper Nielsen udpeget som midlertidig administrerende direktør i Danske Bank, efter at den hidtidige topchef, Thomas Borgen, forlod sin stilling.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs