FinansWatch

Analytiker: Nedjustering hos Danske Bank mindsker dramatikken i årsregnskabet

Danske Banks nedjustering i december har reduceret dramatikken om regnskabstallene, der kommer fra banken fredag, vurderer analytiker i Jyske Bank.

Foto: PR/Danske Bank

Der vil fortsat være fokus på hvidvaskskandalen i det estiske filial hos Danske Bank, når banken aflægger regnskab for fjerde kvartal og hele 2018 på fredag.

Men kigger man på selve rapporteringen, er dramatikken mere eller mindre taget ud af regnskabet, vurderer Jyske Bank, efter at Danske Bank i december nedjusterede forventningerne som følge af turbulens på de finansielle markeder.

"Efter en nedjustering i december bør regnskabet for fjerde kvartal indeholde få overraskelser, og vi vil primært fokusere på nyt fra den interne hvidvaskundersøgelse samt forventningerne til 2019 og bankens udlodningspolitik."

"Konsensus kan blive skuffet med hensyn til både bankens udlodning og forventninger til nettorenteindtægterne," skriver Simon Hagbart Madsen, der er senioranalytiker hos Jyske Bank, i en kommentar.

Jyske Bank ser en exceptionelt høj risikopræmie i aktien hos Danske Bank og fastholder derfor sin positive anbefaling "køb" af aktien. Kursmålet sænkes dog til 160 kr. fra 170 kr. inden regnskabet.

Danske Bank sluttede tirsdag 0,1 pct. lavere i 122,40 kr., og dermed indikerer kursmålet hos Jyske Bank fortsat et positivt potentiale på godt 30 pct.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs