Ekspert giver whistleblower ret – han kan ikke tale frit

En ekspert i ansættelsesret bakker op om whistlebloweren i Danske Bank-sagen, som mener, at en tavshedsklausul forhindrer ham i at tale frit. Det skriver Finans.
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
AF RITZAU FINANS

Whistlebloweren i Danske Bank, Howard Wilkinson, og hans advokat holder fast i, at han fortsat ikke frit kan udtale sig til myndighederne, selv om Danske Bank bedyrer det modsatte, da banken har frigjort ham fra hans kontraktuelle tavshedsforpligtelse.

En juridisk ekspert giver dog Wilkinson og dennes advokat, Stephen M. Kohn, ret. Det skriver Finans.

"Der står i aftalen (mellem Wilkinson og Danske Bank red), at Wilkinson kan give offentlige myndigheder det, der følger af lovgivningen. Men ellers er klausulen så bredt formuleret, at den næsten omfatter alting. Så han har en pointe. Han kan ikke bare tale frit," forklarer Ole Hasselbalch, professor emeritus på Aarhus Universitet, til Finans.

Hasselbalch er ekspert i ansættelsesret. Det er især problematisk, at klausulen er så uklar i sin afgrænsning, at den næsten omfatter alt, siger professoren på baggrund af den del af kontrakten, som Wilkinson offentliggjorde på høringen i Europa-Parlamentet onsdag.

Hos Danske Bank vurderer midlertidig topchef, Jesper Nielsen, dog, at der ikke er noget til hinder for, at whistlebloweren går til myndighederne eller politiet.

Whistleblowers advokat: Ansatte er bange for at være vidner

Whistleblower: Jeg fik 150.000 kroner oven i for at holde mund 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også