FinansWatch

Whistleblowers advokat: Ansatte er bange for at være vidner

Aftale forhindrer ansatte i Danske Bank i at hjælpe i hvidvasksag, siger advokat for whistleblower.

Stephen M. Kohn (th) med sin klient Howard Wilkinson under mandagens høring i Folketinget | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Danske Bank bør lade alle sine ansatte tale frit i sagen om hvidvask i bankens estiske filial. Det mener Stephen M. Kohn, der er whistleblower Howard Wilkinsons advokat.

Howard Wilkinson er på grund af en tavshedsklausul forhindret i blandt andet at nævne navne på andre involverede personer og banker. 

Kohn mener, at sådanne klausuler forhindrer retfærdighed, hvorfor alle bankens ansatte bør frigøres fra lignende aftaler.

Når mange ansatte har mundkurv på, kan de ikke bidrage til, at man kommer til bunds i den omfattende hvidvasksag, siger Kohn.

"Der er folk i Danske Bank, der ved, hvor langt det her gik, og hvem der er involveret. De har formentlig alle fået mundkurv på. De er bange for at være vidner."

"At være whistleblower kan ses som værende illoyal. Danske Bank bør sige til alle ansatte, at de er frie til at give al den information, de har, videre til de relevante myndigheder," siger Stephen M. Kohn.

Både Howard Wilkinson og Kohn har onsdag været til høring i Europa-Parlamentet om Danske Bank-sagen. 

Her delte Wilkinson dele af den omstridte tavshedsklausul, men han har endnu ikke tilladelse til at dele den i sin helhed.

 

/ritzau/

Whistleblower: Jeg fik 150.000 kroner oven i for at holde mund 

Danske Bank-whistleblower fremlægger sin tavshedsklausul 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs