FinansWatch

Whistleblower: Jeg fik 150.000 kroner oven i for at holde mund

Der fulgte 150.000 kr. fra Danske Bank med den tavshedsklausul, som Howard Wilkinson skrev under på.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Ved dagens høring i EU-parlamentet løftede Danske Bank-whistlebloweren, Howard Wilkinson, sløret for, hvor meget han fik for at underskrive en tavshedsklausul. Det skriver Berlingske.

Wilkinson fortalte, at det lå i hans kontrakt, at han ikke måtte arbejde i andre banker, og han derfor fik seks måneders løn, efter han forlod banken. Men derefter fløj en "højtplaceret chef" fra København til Estland med en ekstra kontrakt, der indeholdt en tavshedsklausul.

Wilkinson fortalte, at han ikke var glad ved kontrakten, men at chefen gav ham en forsikring om, at han har nultolerance for hvidvask, og at han nok skulle rede det hele ud.

"Hvis jeg underskrev aftalen med det samme, ville aftalen blive ændret, så jeg fik 20.000 euro (150.000 kr., red.) oven i. Jeg valgte, at den rigtige ting var at tro hans ord, tage pengene og så lade det være ved det," sagde Howard Wilkinson ved høringen.

Danske Bank-whistleblower fremlægger sin tavshedsklausul

Danske Bank: Whistleblower kan frit offentliggøre tavshedsklausul 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs