FinansWatch

Danske Banks whistleblower ville være anonym

Whistlebloweren, der afslørede Danske Banks estiske hvidvask i milliardklassen, ville helst have været foruden, at han navn kom frem i medierne. Det skriver Børsen, der også kan fortælle, at han fik et chok.

Foto: Ritzau Scanpix/Lasse Kofod

Det blev i september kendt, at manden, der afslørede Danske Banks store hvidvasksag i en estisk filial, hedder Howard Wilkonson. Men manden selv forsøgte at holde sig hemmelig og fik derfor et chok, da identiteten kom ud.

Det skriver Børsen på baggrund af interview med whisteblowerens advokat Stephen M. Kohn.

Avisen har spurgt advokaten, hvorvidt det var forkert, at klienten råbte op i medierne. Det mener Stephen M. Kohn ikke.

"Jeg har ikke haft en eneste klient, som ikke har råbt op internt, men spørgsmålet er, hvor meget man skal gøre internt. Min holdning er, at hvis man råber op internt og indser, at selskabet ikke gør noget ved det, så skal man straks gå eksternt. Wilkinson tog sagen op internt, men blev afvist, og så skrev han en formel whistleblower-klage internt i banken, og så ved de, hvem han er. Så er slaget ovre. Han blev ved med at presse på og presse på, indtil det tidspunkt, hvor han blev tvunget til at forlade banken," siger han til mediet.

Advokat for whistleblower: Danske Bank-sagen er bare toppen af isbjerget

Stor EU-rapport om hvidvask langer hårdt ud efter Danmark 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs