FinansWatch

Danske Bank-chef: Har det relativt komfortabelt på landbrugssegmentet

Danske Banks fungerende topchef er ikke "super bekymret", når det gælder udviklingen hos landbrugskunderne.

Danske Banks fungerende administrerende direktør, Jesper Nielsen | Foto: /ritzau/Niels Hougaard

Danske Bank har hensat ekstra penge på udlån til landbrugskunder, men det er ikke fordi, at banken er "super bekymret" for den sektor. Det siger bankens fungerende administrerende direktør, Jesper Nielsen, til Ritzau Finans.

"Jeg er ikke super bekymret. Vi har sat cirka 75 mio. kr. netto ekstra af til landbruget, og det er mere for at være på den sikre side. Vi har ikke set tab materialisere sig aktuelt, så lige nu har vi det relativt komfortabelt på landbrugssegmentet," siger han.

Danske Banks samlede eksponering mod landbruget var på 71,4 mia. kr. ved udgangen af tredje kvartal ud af en samlet krediteksponering på 2454 mia. kr.

Danske Bank foretog samlet set nedskrivninger på udlån på 100 mio. kr. i tredje kvartal, hvilket var over analytikernes forventninger på 11 mio. kr. ifølge et estimat fra Ritzau Estimates.

Afvigelsen skal også ses i lyset af nogle store nedskrivninger på enkeltkunder i oliesektoren.

"Vi har nogle store nedskrivninger især på oliesektoren, hvor vi har nogle enkeltsager, som fylder lidt meget i det her kvartal," forklarer Jesper Nielsen.

Danske Bank har ikke opgjort sin eksponering mod oliesektoren specifikt, men har opgjort eksponeringen til energi og forsyningsselskaber til 49,5 mia. kr.

Danske Bank-chef vil holde på privatkunder med håndslag og knus

Danske Bank har mistet 10.000 bankkunder i Danmark på et år

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs