FinansWatch

Goldman ser mulig suspendering af udlodninger i Danske Bank i 2019

Danske Bank kommer muligvis til at suspendere sine aktietilbagekøb og udbyttebetalinger i 2019, vurderer analytikerne hos Goldman Sachs.

Foto: PR Danske Bank

Danske Bank kommer muligvis til at suspendere sine aktietilbagekøb og udbyttebetalinger i 2019 for at holde kapital til dækning af risici relateret til bankens hvidvasksag.

Det vurderer analytikerne hos Goldman Sachs, som ifølge Bloomberg News har skåret kursmålet for Danske Banks aktie med 30 kr. til 220 kr., men fastholder anbefalingen "køb".

Usikkerheder og risici for mulige bøder vil dominere Danske Bank-aktien på kort sigt, vurderer Goldman Sachs, som har skåret sine estimater for Danske Banks indtjening per aktier for perioden 2018-22, hvor der ventes færre aktietilbagekøb og ses en svagere trend for handelsindtjeningen.

Det amerikanske finanshus vurderer dog, at Danske Banks kapitalposition giver banken en "buffer" mod risiciene, og noterer at banken har meddelt, at den ikke vil reducere de planlagte aktietilbagekøb for 2018.

Danske Bank-aktien ligger torsdag ved 11-tiden 2,2 pct. lavere i 168,45 kr. og er i 2018 faldet med 30 pct.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Var bankerne grådige eller var de negative renter direkte ulovlige?

Erhvervsminister Simon Kollerup kaldte bankerne for grådige. Men lod dog forstå, at de negative renter ikke var ulovlige. Nu varsler ministerens egen vagthund, Forbrugerombudsmanden, en retssag mod Jyske Bank. Med så megen forvirring er der behov for en juridisk dom om retstilstanden, skriver FinansWatch’ analytiker Jens Chr. Hansen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs