Putin afviser relation til Danske Bank i hvidvasksag

Nogle af de mistænkelige pengestrømme, der er kørt gennem Danske Banks estiske filial, har ifølge whistleblower tråde til Vladimir Putins familie og russisk efterretningstjeneste. Den russiske præsident afviser dog at have noget med Danske Bank at gøre.
Vladimir Putin | Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin
Vladimir Putin | Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Blandt de mange afsløringer, der har været fremme i sagen om hvidvask i Danske Banks filial i Estland, handler en af de mere kuriøse om den russiske præsident Vladimir Putin og dennes familie.

Familien skulle ifølge en whistleblowerrapport skrevet af en chef i Danske Bank-koncernen og sendt til bankens direktion i 2013 have hvidvasket store beløb gennem filialen. Det samme skulle den rusisske efterretningstjeneste FSB også have gjort, har Berlingske Business, der i første omgang omtalte whistleblowerrapport, beskrevet.

Det skulle være sket via et britisk-registreret selskab ved navn Lantana Trade LLP. Af rapporten fremgår det, at selskabet foretog "suspekte betalinger", og at Danske Bank-filialen fandt frem til, at de ultimative ejere angiveligt omfattede Putin-familien, herunder Vladimir Putins fætter – forretningsmanden og politikeren Igor Putin – samt personer med tætte tråde til toppen af FSB.

Den russiske præsident afviser dog selv at have nogen relation til Danske Bank. Det skriver Financial Times i en artikel tirsdag:

"Præsident Putin har ingenting at gøre med den nævnte bank," lyder det fra en talsmand for præsident til den britiske erhvervsavis.

Financial Times skriver, at Lantana i dag er opløst ifølge oplysninger i det britiske virksomhedsregister.

Putins ven central i millionoverførsel via Danske Bank

26 ansatte fra Danske Banks Estland-filial meldt til politiet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også