FinansWatch

Om ansvaret i Danske Bank: "Man kan naturligvis ikke frikende sig selv"

Danske Banks topledelse blev i onsdags frikendt for at have begået retlige fejl. Men enkeltpersoner kan i princippet fortsat drages til ansvar, vurderer professorer i strafferet over for Berlingske Business.

Fra Danske Banks pressemøde onsdag, hvor banken sammen med advokatfirmaet Bruun & Hjejle præsenterede hvidvaskundersøgelsen. | Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Da lederen af undersøgelsen, Ole Spiermann, advokat og partner i Bruun & Hjejle, fremlagde konklusionerne fra undersøgelsen af Danske Banks hvidvaskproblemer i den estiske filial, erklærede han, at man ikke havde fundet, at der var begået retlige fejl hos hverken adm. direktør, Thomas Borgen, eller af bestyrelsen. Men ifølge Lasse Lund Madsen, professor i strafferet ved Aarhus Universitet, bliver den igangværende politiefterforskning afgørende for netop dette aspekt. Det skriver Berlingske Business.

"Man kan naturligvis ikke frikende sig selv. Det ses jo ikke sjældent, at folk, der er genstand for en strafferetlig undersøgelse, ikke selv mener, at de har gjort noget galt, men det afgørende er, hvad politiet og anklagemyndigheden mener, og naturligvis i sidste ende, hvad domstolene måtte mene," siger Lasse Lund Madsen til Berlingske Business.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs