FinansWatch

Thomas Borgen: Hvidvask-skandale har ingen indflydelse på tilbagekøb af aktier

Danske Bank har ikke tænkt sig at stoppe med at tilbagekøbe egne aktier på trods af den massive usikkerhed i forbindelse med, at banken nu erkender at have fejlet helt i arbejdet med at forhindre hvidvask i Estland.

Thomas Borgen, der fortsat er direktør for Danske Bank, og bestyrelsesformand Ole Andersen. | Foto: JAN BJARKE MINDEGAARD/ WATCH MEDIER

Danske Bank besluttede i februar i år at forkæle aktionærerne ved at tilbagekøbe egne aktier for 10 mia. kr. ud over at udbetale udbytte.

Det gavner aktionærerne, dels fordi bankens opkøb af egne aktier alt andet lige øger efterspørgslen på aktier, og dels fordi banken efterfølgende annullerer aktierne, så man ejer en større del af banken med det samme antal aktier.

Og selv om banken risikerer store bøder, ikke mindst fra de amerikanske myndigheder, så vil banken fortsat tage penge op af kassen for at købe egne aktier.

"Vi vil ikke stoppe med tilbagekøb af egne aktier," lød det kontant fra Thomas Borgen, der fortsat er topchef i banken, selv om han sagde op i morges som en direkte konsekvens af hvidvask-skandalen.

Ved udgangen af sidste uge havde Danske Bank købt egne aktier for 6,4 mia. kr. og køber typisk op til 250.000 aktier dagligt.

Finansforbundet om hvidvask i Danske Bank: "En ulykkelig sag"

Efter 90 siders rapport og pressemøde: Investorer efterlyser stadig placering af ansvar i hvidvasksag

Borgen afviser skade på Danske Banks underliggende forretning fra hvidvask

DF vil have gransket om Danske Bank kan straffes med tilbagevirkende kraft

Mere fra FinansWatch

Hvidbjerg Bank opjusterer forventningerne

Der er fortsat gang i konverteringerne og med positiv effekt på kursreguleringer afledt af bankens værdipapirbeholdning, opjusterer den jyske bank sine forventninger til året.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs