FinansWatch

Analytiker: Usikker fremtid for Danske Banks topchef

Swedbank-analytiker finder det ikke sandsynligt, at Thomas Borgen kan blive på chefposten hos Danske Bank efter hvidvask-sag.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den internationale finansverdens meste toneangivende avis Financial Times har i en leder sat alvorlige spørgsmålstegn ved, om Danske Banks topchef, Thomas Borgen, kan beholde sit job med de oplysninger, der er kommet ud om hvidvaskskandalen.

Det skriver Børsen.

Spekulationerne kom efter, at avisen tirsdag kunne fortælle om enorme pengestrømme fra Rusland og en række eks-sovjetstater gennem Danske Banks estiske filial.

Der er dog delte meninger om, hvorvidt den yderst omtalte Thomas Borgen vil miste sit job eller ej.

Senere på måneden offentliggør banken resultaterne af den interne rapport om hvidvasksagen, og når det sker, bliver det formentlig også et farvel til Danske Banks topchef, lyder vurderingen fra Swedbank-analytiker Mattis Frithiof i et notat.

"Som bankens tidligere chef for international banking fra 2010-2012, inklusive Estland, er det ikke sandsynligt, at han kan blive på posten. I hvert fald ikke særlig længe," skriver Mattis Frithiof til Børsen.

Dermed ser han helt anderledes på udfaldet af sagen end analytikerne i det amerikanske finanshus Jefferies.

Finanshuset mener, at der er lav sandsynlighed for amerikanske bøder og en fjernelse af topchefen, skriver Financial Times.

Headhunter: Hun kan overtage, hvis Borgen går af

Medie: Tysk storbank kan have forhindret yderligere hvidvask i Danske Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs