Credit Suisse: Hvidvasksag kan ende med bøde til Danske Bank på op til 3,7 mia. kr.

Danske Banks konstant voksende hvidvasksag kan ende med at udløse en milliardbøde, lyder det fra analytikerne i den schweiziske storbank Credit Suisse.
RITZAU FINANS

I et analysenotat skriver finanshuset, at det kalkulerer med en bøde på op til 3,7 mia. kr. til den danske bank som følge af den sag om hvidvask af penge, som Berlingske Business har afdækket i mere end et år.

Det schweiziske finanshus forventer dog ikke, at en sådan bøde vil få stor betydning for Danske Banks aktietilbagekøbsprogram, da bankens kapitalbuffer overstiger kravene til kernekapitalen - også kendt som CET1.

Samtidig fastslår Credit Suisses analytikere, at aktien i øjeblikket er tynget af den fortsatte usikkerhed i forbindelse med sagen og nye afsløringer - men de mener også, at markedet har overreageret på meldinger i medierne om potentielle ændringer af lovgivningen i Danmark om fremtidige muligheder for at give bøder til banker.

"Vi mener, at det er usandsynligt, at en ændring i loven vil være tilbagevirkende," fremgår det af notatet.

Senest i denne uge er der kommet nyt i sagen om Danske Bank, efter at Berlingske Business via et nyt læk af informationer om Danske Banks estiske afdeling har fået indsigt i, at bankens hvidvask af penge kan være endnu større end hidtil antaget.

Ifølge avisen har man informationer om suspekte pengestrømme for nye 28 mia. kr., hvilket bringer det samlede beløb af potentielt hvidvaskede penge op på 53 mia. kr. Danske Bank er i øjeblikket i gang med en intern undersøgelse.

De 53 mia. kr. svarer til omkring 8,3 mia. dollar, og det er lavere end toppen af estimatet hos det schweiziske finanshus, der tidligere har vurderet, at sagen vil handle om mellem 2,5 til 9,2 mia. dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også