Avis: Finanstilsyn holder øje med svensk indtog i Danske

Berlingske Business skriver, at forløbet omkring Cevian Capitals indtog i Danske Bank indeholder elementer, som gør at tilsynet holder et vågent øje. (Opdateret)

Cevian Capitals annoncerede indtog i en toneangivende dansk aktie har fået Finanstilsynet til at kigge nærmere på omstændighederne for købet. Der er ikke sat en decideret undersøgelse igang, men chef for tilsynets børskontor, Hanne Råe Larsen, siger til avisen, at forløbet indeholder nogle elementer, som er afgørende for, om tilsynet kigger på en sag.

"Særligt det med, at man kommer med en tilkendegivelse, der får aktiekursen til at bevæge sig på en specifik aktie, gør os interesserede. Men jeg kan jo ikke sige noget konkret om den pågældende sag," siger hun til avisen.

Berlingske Business skriver, at det specielt er opsigtsvækkende, at Cevian Capital er ude og annonce et indtog i et selskab, inden det bliver offentliggjort. Det skete ved, at Cevian i Børsens mandagsudgave fortalte om, at de stod foran aktiekøb i et større dansk selskab.

"Der er ingen oplysningsforpligtelse, men vi skal forholde os til, om man sætter rygter i gang, som får kursen til at bevæge sig, så det begynder at ligne kursmanipulation. Det handler om, hvorvidt den handelsaktivitet, man lægger for dagen, eller det, man siger, er egnet til at påvirke kursen. Det kan f.eks. være, hvis man kan skabe en rygtedannelse, som medfører, at kursen ændrer sig," siger Hanne Råe Larsen.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også