FinansWatch

Avis: Flere hedgefonde med i svensk indtog i Danske Bank

Parvus Asset Management, der var en af de største kritikere af G4S'  køb af ISS, har også købt op i Danske Bank-aktien, skriver Børsen.

Det er ikke blot Cevian Capital, der er gået ind i Danske Bank-aktien i et forsøg på at søge indflydelse, også flere hedgefonde fra London har positioneret sig i den danske bankaktie.

Børsen skriver, at to kendte fonde, Parvus Asset Management og TPS-Axon Capital sidder på cirka 1 pct. af aktierne hver. Ingen af fondene vil kommentere oplysningerne.

Børsen skriver dog, at de tre fonde er gået ind i aktien uafhængigt af hinanden. Men fondene har samme dagsorden, at få værdien af Danske Banks aktie til at stige, så dermed er de mere eller mindre tvunget sammen, hvis de skal mønstre en så stor del af aktiekapitalen, at de enten kan kræve en bestyrelsespost eller blokere visse vedtagelser på bankens generalforsamling til foråret.

Børsen skriver igen, at Cevian Capital i de kommende dage har flere hemmelige møder med hedgefonde i London, i forsøget på at få disse til at bakke op om at gå med og købe ind i Danske Bank-aktien, således at de kan søge mest mulig indflydelse.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs