FinansWatch

Dansk aktivistfond var tæt på succes

Lars Krogsgaard var næsten i mål med sin helt egen danske aktivistfond, men så kom finanskrisen. 

De forsøger at få indflydelse på børsnoterede selskaber via små aktieposter - og helst at få poster i bestyrelsen. Det er de såkaldte aktivistfonde, som Danmark var ganske tæt på at få sin helt egen af: Forward Capital.

Bag fonden stod Lars Krogsgaard, der næsten var i mål med trecifrede million-investeringer fra både USA og Storbritannien, men så kom finanskrisen i vejen for projektet - hvorefter investorerne trak deres store beløb i investeringstilsagn tilbage:

"Vi skulle have været en slags dansk lillebror til svenske Cevian - det kan godt være, at der kommer på et tidspunkt, hvor vi prøver igen. Der er nogle, der har spurgt, om vi skulle forsøge en gang til," siger Lars Krogsgaard, der i dag har aktieposter i flere virksomheder efter en lang karriere i Nordens første kapitalfond, Procuritas.

Han mener helt klart, at der er behov for en aktivistfond i Danmark, der udøver proaktiv indflydelse på danske børsnoterede selskaber:

"Der er en del virksomheder i Danmark, som ejes af herreløse penge i fonde. Det gør, at de i bund og grund ikke har nogen ejer. Jeg fik flere henvendelser fra direktører, som spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at gå ind i deres selskab og diskutere aktivt ejerskab, da vi var i gang med fonden," siger Lars Krogsgaard, som peger på, at investorer som ATP og LD typisk kun møder op på de børsnoterede selskabers generalforsamlinger en gang om året i stedet for at gå proaktivt ind og forsøge at styre virksomheden i en særlig retning.

 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs