FinansWatch

Danske Bank erkender fejl med NemID

I enkelte tilfælde har Danske Bank ikke fulgt en aftale om ikke at sende mails med links til NemID. Det kan indeholde en sikkerhedsrisiko.

For at undgå såkaldte phishing-mails, hvor hackere lokker følsomme oplysninger ud af folk, må der ikke være links direkte til NemID-login i de mails, som offentlige myndigheder eller banker sender ud. Det skriver Version2.dk, der samtidig noterer, at Danske Bank er blandt de virksomheder, som ikke overholder aftalen.

"Vi har i enkelte tilfælde ikke fulgt aftalen med DanID (der står bag NemID, red.), og det er vi i gang med at rette nu. Der skal ikke være links i mails fra Danske Bank, som peger på logon-siden. I stedet skal de pege på forsiden af danskebank.dk," forklarer Poul Otto Schousboe, koncernsikkerhedschef i Danske Bank, til Version2.dk.

Han forklarer videre, at banken har flere tiltag på vej, der skal styrke sikkerheden i bankens kommunikation med kunderne, så man i fremtiden kan vide sig sikker på, at mails fra Danske Bank rent faktisk er fra banken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs