FinansWatch

Jyske: Straarup-tale næppe skyld i kursfald

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, behøver ikke bide tungen af sig selv, selvom bankens aktiekurs har fået nogle drøje hug, efter at direktøren tirsdag holdt en tale ved en investorkonference hos Merill Lynch i London.

Foto: stroyer

I talen gav Straarup blandt andet udtryk for, at nedskrivningerne i Norden kan stige igen. Men den melding bør ikke komme bag på analytikere og investorer, vurderer analytiker Christian Hede fra Jyske Bank, der følger Danske Banks aktie.

"Det bør ikke komme bag på analytikere, at nedskrivninger ikke falder i al evighed. Derudover sagde han, at trading har haft det svært i tredje kvartal, og det bør heller ikke være en overraskelse. Jeg synes ikke hans ord er så kontroversielle," siger Christian Hede til Ritzau Finans.

Alt i alt mener han ikke, at talen indeholdt store nyheder.

Mange ting i spil

"Danske Banks vigtigste opgave er at genvinde profitabiliteten. Lavere nedskrivninger er en nøglefaktor i at opnå det. De vil fortsat være forhøjede i 2011. I 2012 er det centralt, at Irland og Nordirland bliver forbedret, men man skal også være opmærksom på, at lavere vækst i de nordiske lande kan lede til flade eller stigende nedskrivninger," sagde Peter Straarup blandt andet.

Tirsdagen bød på betydelig fald til bankaktier overalt i Europa, og Danske Bank tabte 8 pct. Onsdag fortsætter aktien kursfaldet, om end i mindre skala, mens bankerne rundt omkring i Europa henter betydelige plusser.

"Der er mange ting i spil, og jeg vil ikke pinpointe en ting som årsag. Den underliggende historie i Straarups præsentation er, at Danske Bank har en stærk indtjeningskraft," siger Christian Hede.

Danske Bank ligger onsdag eftermiddag i kurs 71,7, 1,8 pct. lavere end tirsdagens lukkeniveau.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs