FinansWatch

Finanstilsynet forventer nye nedskrivninger for Danske Bank i Irland

Finanstilsynet var i juni på inspektion i Danske Banks filial i Irland, og i en sammenfatning udlagt på tilsynets hjemmeside fredag konkluderes, at der for nærværende er nedskrevet tilstrækkeligt, men at der må forventes yderligere store nedskrivninger fremover.

"Pr. 30. juni 2011 udgjorde de samlede nedskrivninger og tab 15,3 mia. kr. svarende til 21 pct. af udlånene. Vurderingen er, at banken - i kraft af betydelige nedskrivninger i blandt andet første og andet kvartal 2011 - har nedskrevet tilstrækkeligt. Som følge af vanskelige forhold på det irske marked må der også fremover forventes betydelige nedskrivninger," skriver Finanstilsynet.

Finanstilsynet gennemgik under inspektionen 200 udlånsengagementer i størrelsesintervallet fra 50.000 euro til 438 mio. euro, og inspektionen fandt sted på et tidspunkt, hvor banken var i gang med den kvartalsvise gennemgang af udlån for vurdering af nedskrivninger for 2. kvartal 2011.

"Finanstilsynet vurderede, at det var påkrævet, at der blev nedskrevet yderligere 23,0 mio. euro på udlån i forhold til den irske bankfilials foreløbige opgørelser. På de gennemgåede engagementer blev der nedskrevet yderligere i alt 132,5 mio. euro i forhold til regnskabet for 1. kvartal 2011," skriver tilsynet.

/Ritzau Finans/

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs