Uro holder Straarup i stolen

Medierne kører i selvsving, når de spekulerer i, at Peter Straarup er på vej ud af Danske Bank midt i en storkrise. Det er ikke tidspunktet til et trænerskift, skriver Berlingske Business.

Tiden er ikke moden til et direktørskift i Danske Bank. Det vurderer flere kilder over for Berlingske Business.

"Der er et vist element af journalistisk selvsving i historierne. Jeg er af den overbevisning, at chefskiftet i Danske Bank, som jo i sagens natur kommer nærmere hele tiden, ikke er specielt aktuelt lige nu. Vi ved, at der er kutyme for at gå på pension omkring de 62 år, så det er kun naturligt, at man lægger planer for, hvem der skal efterfølge ham, men jeg tror ikke på, at der er en udskiftning lige rundt om hjørnet," siger bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank til Berlingske.

Han bliver suppleret af professor Jesper Rangvid fra CBS.

"Det er fuldstændigt klart, at den europæiske banksektor er under pres lige nu, og at det er blevet sværere at hente finansiering i markedet. Men det er jo sådan, at der ikke kun er en pris på finansiering, og det handler om, hvor god den individuelle bank er. Ro om banken gør det lettere, mens uro gør det sværere," siger Jesper Rangvid til avisen.

Anonyme kilder spekulerer i, at direktør kunne være skiftet ud allerede, hvis ikke den danske banksektor havde befundet sig midt i en historisk krise.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også