FinansWatch

Finansforbundet: Bemærkelsesværdig melding fra Danske Bank

Finansforbundet finder det bemærkelsesværdigt og bekymrende, at direktør i Danske Bank, Tonny Thierry Andersen, til Dagbladet Børsen onsdag siger, at banken ikke vil deltage i oprydningen på det danske bankmarked.

"Det er bekymrende, at en direktør i landets største bank så markant melder hus forbi, når det gælder om at tage ansvar for sektoren. Det er bemærkelsesværdigt set i lyset af, at det er den øverste direktør i netop Danske Bank, Peter Straarup, der som formand for Finansrådet har givet ord på, at sektoren aktivt vil finde løsninger for pengeinstitutter, der måtte komme i vanskeligheder," siger Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet i en meddelelse.

Ifølge Budolfsen fremgår det klart i aftalen om bankpakke IV, at sektoren giver håndslag på at tage sin del af ansvaret for en fornuftig konsolidering af sektoren.

Finansforbundet opfordrer derfor til, at Danske Bank lever op til aftalen med forligskredsen bag bankpakke 4 og tager medansvar for den finansielle sektor og dermed for samfundet.

"Danmark har behov for en sektor, der står sammen om at skabe en stærkere og bæredygtig finansiel sektor, for vi ved, at det er forudsætningen for at skabe den vækst, landet har så hårdt brug for. Og det svækker Finansrådets troværdighed, hvis der skabes usikkerhed om, at alle pengeinstitutter aktivt gør, hvad de kan, for at hjælpe sektoren ud af krisen. Jeg forventer, at Danske Bank vil løfte sin del af ansvaret, og håber, at den opblødning, som Danske Bank efterfølgende har givet i en kommentar til Børsen, er et tegn på netop det," siger Michael Budolfsen.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs