Avis: Danske Bank-kronprinser bytter plads

Børsen skriver og henviser til anonyme kilder, at Thomas F. Borgen har afløst Tonny Thierry Andersen som favorit til at overtage Peter Straarups job. Men tiden arbejder for Tonny Thierry - og så er der en dark horse i kulissen. (Opdateret 07.16)

Hvem afløser Peter Straarup som ordførende direktør i Danske Bank?

Det må være et af de hyppigst stillede såkaldt tusindkronersspørgsmål i den danske banksektor, hvor der per definition er stor interesse for, hvem der skal være nummer 1 i landets største bank.

I sin tirsdagsudgave skriver Børsen, at den hidtidige favorit Tonny Thierry Andersen er blevet overhalet af norske Thomas F. Borgen. Børsen skriver, at det er Tonny Thierry Andersens medansvar for Danske Banks problemer i Irland, der nu svækker hans position som kronprins i banken. Det fremgår dog ikke af artiklen, hvorfor de irske problemer først nu giver bankens tidligere finansdirektør problemer i kampen om topjobbet, da Danske Banks irske hovedpine ikke just er af nyere dato.

Børsen henviser til flere anonyme kilder i artiklen om kronprinseopgøret.

Det fremgår ikke præcist af artiklen, hvilke resultater det er, der har bragt Thomas F. Borgen en plads frem i kapløbet om topposten, men Børsen skriver, at han har den fordel, at han kender den klassiske bankdrift fra jobbet som bankens øverstkommanderende i Sverige i perioden fra 2001-2004, mens det også taler til nordmandens fordel, at denne i dag sidder med ansvaret for cirka halvdelen af bankens forretningsområder.

Samtidig skulle det tale til Tonny Thierry Andersens fordel, at Straarup - ifølge Børsen - ikke forlader kommandobroen, før de irske problemer for alvor er ude af Danske Banks bøger. Det giver Tonny Thierry Andersen mulighed for i den periode at vise, at han er gjort af det rette stof.

Som dark horse nævnes schweiziske Georg Schubiger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også