Analyse: Straarups irske eventyr koster 34 mia.

I en analyse fra Danske Markets opgøres prisen for Danske Banks irske satsning til 34 mia. kr. for de hårdt prøvede aktionærer.

34 mia. kr.

Sådan lyder regningen for Danske Bank og ordførende direktør Peter Straarups storstilede irske satsning i årene op til krisen. Det konkluderer en analyse fra bankens egen markets-afdeling, skriver dagbladet Børsen.

På baggrund af en stribe nøgletal peger analysen på, at forskellene mellem Danske og konkurrenten Nordea især kommer fra Irland.

Ikke til læserne

"Øvelsen giver os et indblik i, hvilket prismærke markedet på nuværende tidspunkt sætter på de to banker: Vores beregninger viser minus 34 mia. kr.," står der i analysen, der er tiltænkt Danske Markets internationale kunder.

Analytiker Per Grønborg, der står bag opgørelsen, ønsker ikke at uddybe sine konklusioner over for avisen.

Katastrofekøb

"Nej. Den er ikke beregnet til dig og dine læsere," siger Per Grønborg til Børsen med henvisning til analysen.

I Jyske Bank kalder analytiker Christian Hede Danske Banks Irlands-satsning for en katastrofe.

"Selve opkøbet så rigtig fint ud. Man købte ind i et vækstområde, men det viste sig, at opkøbet blev foretaget, lige inden en stor ejendomsboble eksploderede i hele Vesteuropa og i særdeleshed Irland. Da det blev foretaget, var der ikke meget, der råbte vagt i gevær, men efterfølgende har det jo vist sig at være en nedskrivningsmæssig katastrofe," siger Christian Hede til dagbladet Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også