FinansWatch

Danske Bank 40 milliarder mindre værd

Danske Banks markedsværdi er faldet med knap 40 milliarder siden årsskiftet, og kursen er nu næsen på niveau med prisen på de aktier, der blev solgt med 30 pct. rabat tidligere på året.

Foto: KRABBE LARS

Da Danske Bank solgte aktier for 20 mia. kr. tidligere på året var det med en rabat på 30 pct. Siden er kursen faldet så meget, at rabatten næsten er spist op, skriver Berlingske Business.

Faktisk er Danske Banks markedsværdi faldet med 40 mia. kr. – eller knap en tredjedel – siden årsskiftet. En del af forklaringen er naturlig udvanding i forbindelse med emissionen, men uroen i Sydeuropa og USA er den afgørende faktor, mener aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, Stig Nymann.

Sket meget

”Investorer, som købte de nye aktier i foråret, skal opveje deres beslutning mod alternativerne. Havde de købt aktier i andre banker, havde de også tabt penge. Internationalt er der sket så meget den seneste halvanden måned, at det har været svært at undgå tab,” siger han til Berlingske Business.

Berlingske Business skriver desuden, at Danske Banks aktiekurs i dag stort set den samme, som da Peter Straarup overtog posten som ordførende direktør i 1998.

”Der er næppe nogen direktører, som er tilfredse med ikke i længden at skabe værdi for deres aktionærer, men vi har haft en ekstrem situation siden 2007, som har destrueret enorme værdier, og som har været svær at undgå,” siger analytiker Simon Christensen fra Nordea til avisen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs