FinansWatch

Danske Bank-aktien ramt af Moody's-fyring

Realkredit Danmarks overraskende beslutning om at bryde samarbejdet med kreditvurderingsbureauet Moody's har spredt sig som ringe i vandet til aktien i realkreditinstituttets ejer, Danske Bank.

"Her på den korte bane bliver det opfattet negativt af markedet. Vi ser realkreditobligationerne bevæge sig rimeligt meget på nyheden, og Danske Bank-aktien falder også i dag. Nyheden giver lidt usikkerhed om, hvad der skal ske fremadrettet, og usikkerhed er som bekendt ikke noget, vi kan lide i den her verden," siger aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Danske Banks aktie ligger fredag middag tungt i bunden af C20-indekset med et fald på 3,3 pct. til kurs 95,3, mens eliteindekset til sammenligning ligger til en stigning på 0,6 pct. De øvrige bankaktier, herunder Sydbank og Nordea, følger i modsætning til Danske Bank den lettere positive stemning på aktiemarkedet.

"Folk tager det negativt op, at RD løser problemet på den her måde. Det mest positive ville have været, hvis RD kunne have overbevist Moody's om, at Moody's tog fejl, og at RD dermed kunne beholde sin AAA-rating ud at skulle gøre yderligere - men det var så også meget usandsynligt, at det ville være sket, og det er så også det, RD tager konsekvensen af nu," siger Christian Hede.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs