Danske Bank-aktien ramt af Moody's-fyring

Realkredit Danmarks overraskende beslutning om at bryde samarbejdet med kreditvurderingsbureauet Moody's har spredt sig som ringe i vandet til aktien i realkreditinstituttets ejer, Danske Bank.
AF RITZAU FINANS

"Her på den korte bane bliver det opfattet negativt af markedet. Vi ser realkreditobligationerne bevæge sig rimeligt meget på nyheden, og Danske Bank-aktien falder også i dag. Nyheden giver lidt usikkerhed om, hvad der skal ske fremadrettet, og usikkerhed er som bekendt ikke noget, vi kan lide i den her verden," siger aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Danske Banks aktie ligger fredag middag tungt i bunden af C20-indekset med et fald på 3,3 pct. til kurs 95,3, mens eliteindekset til sammenligning ligger til en stigning på 0,6 pct. De øvrige bankaktier, herunder Sydbank og Nordea, følger i modsætning til Danske Bank den lettere positive stemning på aktiemarkedet.

"Folk tager det negativt op, at RD løser problemet på den her måde. Det mest positive ville have været, hvis RD kunne have overbevist Moody's om, at Moody's tog fejl, og at RD dermed kunne beholde sin AAA-rating ud at skulle gøre yderligere - men det var så også meget usandsynligt, at det ville være sket, og det er så også det, RD tager konsekvensen af nu," siger Christian Hede.

RITZAU FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også