FinansWatch

Citi: Danske Bank holdes nede af banksystem

Udlandets usikkerhed omkring rammevilkårerne for banker i Danmark får sammen med den irske eksponering og den sløve nationaløkonomi i hjemmemarkedet Citigroup til at nedvurdere Danske Bank.

Citigroup ser pessimistisk på udsigterne for Danske Bank-aktien, efter at første kvartalsregnskabet var svagere end ventet. Selvom prisfastsættelsen af aktien med Citi-analytikernes øjne ser attraktiv ud - onsdag middag omkring 107 kr. - så er der ingen oplagte kurstriggere i horisonten, vurderer de.

Det er baggrunden for, at anbefalingen af aktien sænkes til "hold" fra "køb".

"Skønt vi fortsat ser fundamental værdi i detailbanken på lang sigt, så begrænses potentialet for kursstigninger af modvinden i det danske banksystem, den langsomme økonomiske genopretning i Danmark og usikkerheden i Irland," skriver Citigroups analytikere.

De sænker deres kursmål på aktien til 125 kr. fra 137 kr. på baggrund af de sænkede estimater for indtjeningen.

Danske Banks nettooverskud vil efter Citigroups beregninger blive 7,4 mia. kr. i 2011, 12,1 mia. kr. i 2012 og 15,8 mia. kr. i 2013. Analytikerne skriver, at de regner med, at Danske Bank har fået lov til at indfri sit statslige hybridlån på 25 mia. kr. inden 2013, men at estimaterne ikke indeholder nogen gebyrer forbundet med at førtidsindfri lånet.

Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup, oplyste i forbindelse med regnskabet for første kvartal, at banken fortsat er i forhandlinger med staten om betingelserne for at tilbagebetale lånet før tid.

Generelt har de nordiske banker efter Citigroups vurdering haft et svagt første kvartal. DnBNor er analytikernes foretrukne investering blandt de nordiske banker.

Ritzau Finans

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs