Straarup: Vi skal hente væksten uden for Danmark

I et interview med Økonomisk Ugebrev siger Peter Straarup, at købene af de irske banker vil vise sig rigtige, fordi de sikrer banken den volumen, der skal til for at kunne levere de rette produkter.
Foto: stroyer
Foto: stroyer

Danske Banks koncernchef Peter Straarup mener, at bankens internationale ekspansion var et rigtigt strategisk valg, også selvom datterbanken i Irland har kostet over 10 mia. kr. i tab. Det siger han i et interview med Økonomisk Ugebrev.

"Vi gik ind i Sverige, og der har vi en god forretning. Vi gik ind i Norge, hvor vi også har en god forretning. Vi købte banker i Irland og Nordirland og Sampo Bank i Finland. De irske banker har kostet dyrt".

Han erkender at Danske Bank blev ramt hårdt af den finansielle krise og tilføjer

"Men jeg tror, at hvis Danske Bank ikke var gået internationalt, havde vi ikke i dag haft tilstrækkelig volumen og kræfter til at gennemføre de udviklingsopgaver, vi har arbejdet med de seneste år. Så havde banken været væsentlig mindre, og så havde vi ikke kunne udvikle det nuværende adrætte produktunivers. Jeg er helt sikker på, at når vi har rystet den finansielle krise af os, så vil vi se, at banken har en god og stærk platform for at udvikle banken videre".

Konjunkturer dæmper ambitioner

Banken er nu ved at være parat til at gå i offensiven, men at konjunkturerne på den korte bane lægger en dæmper på vækstambitionerne, siger han og fortæller også, at Danske Bank ikke venter opkøb i Danmark, men ser at væksten især skal foregå i Sverige, Norge og Finland.

"Vi kan godt blive lidt større i Danmark. Men jeg forventer den største vækst i forretningsomfang i Sverige, Norge og Finland," siger han.

En stor del af den øgede og forbedrede lønsomhed skal i de kommende år hentes hentes på at effektivisere processer og elektroniske distributionskanaler, samtidig med at kunderne får mere specialiseret rådgivning.

"Denne forretningsmodel kræver dog stort volumen, hvor de mindre og mellemstore banker får svært ved at være med," forklarer ugebrevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også