Kommentator: Rød regering kan bremse Danske Bank-plan

Det kommende valg kan få stor betydning for Danske Banks ønske om at betale sit statslån tilbage. Hverken S eller R er klar til at give rabat.

Hvis det bliver en socialdemokratisk ledet regering, der indtager Statsministeriet efter det kommende valg, kan det blive langt sværere for Danske Bank at få forhandlet tilbagebetalingen af statslånet igennem uden at skulle betale en alt for høj pris, skriver Berlingske.

”Kommer der et regeringsskifte, så skal banksektoren regne med en temmelig kold behandling. Jeg forventer ikke, at en rød regering vil være særligt hjælpsom i forhold til at få Danske Bank af statslånskrogen,” siger Hans Engell, politisk kommentator og tidligere konservativ minister.

”Som udgangspunkt har holdningen hos S og SF været meget kritisk, så jeg har meget svært ved at se, at man i en ny rød regering kan imødekomme Straarups plan uden pludseligt at dreje på en tallerken,” siger Hans Engell til Berlingske.

Fuld pris

Står det til Socialdemokraterne skal banken betale fuld pris for lån af de 24 mia. kr.

”Det her spørgsmål skal ses over den samlede periode, hvor skatteyderne har taget en ekstremt stor risiko ved at låne Danske Bank et meget stort milliardbeløb. Staten tog risikoen, da de lånte pengene, men den risiko er der jo sådan set stadigvæk. Derfor mener vi, at det er helt rimeligt, at Danske Bank tilbagebetaler det, som de en engang har skrevet under på, at de vil betale tilbage,” siger socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov.

Christian Hede, aktieanalytiker i Jyske Bank, mener dog ikke, at Danske Bank skal være så bekymret for et regeringsskifte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også