FinansWatch

Ugebrev: Danske Bank er svageste storbank i Norden

Danske Banks aktiekurs faldt markant i sidste uge og bekræfter, at banken er den mindste af de seks store nordiske banker målt på markedsværdi.

Et dramatisk fald i Danske Banks aktiekurs understregede torsdag, at banken nu efter markedets mening er den svageste af de seks store spillere på det nordiske bankmarked. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Med kursfaldet nåede bankens markedsværdi ned på 89 mia. kr. Dermed er både Nordea (248 mia. kr.), DnB Nor (127 mia. kr.), Svenska Handelsbanken (113 mia. kr.), SEB (108 mia. kr.) og Swedbank (103 mia. kr.) væsentligt mere værd end Danske Bank, der ellers målt på forretningsomfang er Nordens næststørste," konstaterer ugebrevet.

Danske Banks position i Norden er fuldstændig forandret fra 2003, hvor banken i maj var den mest værdifulde med en markedsværdi på godt 93 mia. kr., hvilket dengang var en smule mere end Nordeas.

"Et skuffende resultat for fjerde kvartal 2010 samt varslingen af en aktieemission til 20 mia. kr. bidrog til kursfaldet i den forgangne uge. Men Danske Banks præstation er derudover i de forgangne uger sat i relief af 2010-resultaterne fra de øvrige nordiske storbanker," forklarer ugebrevet.

Lavere tab på udlån vil efter ugebrevets vurdering ikke være tilstrækkeligt til at komme tilbage i toppen af klassen. Nogle af konkurrenterne er nemlig kommet styrket ud af krisen.

(RB-Børsen )

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs